Paleolit Liofilizált vörös áfonya 20g szemek Cranberries freeze-dried - naturfoodshop

Paleolit Liofilizált vörös áfonya 20g szemek Cranberries freeze-dried - naturfoodshop

644 Ft

Egyéb ajánlatok

 

Paleolit Liofilizált vörös áfonya 20g szemek Cranberries freeze-dried - naturfoodshop

644 Ft
+ 990 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
naturfoodshop.hu
Termékleírás
Márka Paleolit
Kiszerelés 20g
Arukereso.hu Export Kategória Étel-Ital/Aszalt gyümölcs
EAN 5999564043248
Gyártó PaleoCentrum Kft.
Szállítási díj 990 Ft -tól
Szállítási idő 2-5 munkanap
Fizetési mód Utánvét, Előreutalás, Bankkártya
Árukereső.hu Gyártó PaleoCentrum Kft.
Szállítási Költség 990 Ft-tól
Árgép.hu Szállítási költség 990
Árgép.hu Szállítási idő 3 munkanap
olcsobbat.hu Szállítási költség 990
Szállítási partnerünk MPL
delivery_cost 990
Szállítási költségek 990
Forgalmazó PaleoCentrum Kft

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Paleolit Liofilizált vörös áfonya 20g szemek Cranberries freeze-dried

A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, mint eljárás, elsőre egy bonyolultnak tűnő folyamat, de a jelenség a természetben is megfigyelhető.
A folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket először lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet „eltüntetik belőle.
Pontosabban a jég átmenet nélkül gőzzé változik (a folyadékfázist kihagyva!). Két nagy előnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben.
Az első, hogy nem éri komoly hőhatás a szárítmányt, ennek köszönhetően az értékes összetevők nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem.
A másik, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökből, hanem teljes mértékben benne maradnak.
Azaz később nem kell „pótolni semmit, ezért az így szárított termékek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, színezéket, vitamint, ásványi anyagot, minden „eredeti bennük.
Még egy nagy előnye a liofilizálásnak, hogy a termékek szerkezete száradáskor megmarad, hiszen a növényi sejtekből a jég „eltűnik, a késztermék porózus, ropogós lesz, nem pedig deformálódott, aszott, nehezen harapható és rágható, mint egy aszalvány vagy kandírozott gyümölcs

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.