Paleolit Liofilizált vörös áfonya 20g szemek Cranberries freeze-dried - biopanda

Paleolit Liofilizált vörös áfonya 20g szemek Cranberries freeze-dried - biopanda

644 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Egyéb ajánlatok

 

Paleolit Liofilizált vörös áfonya 20g szemek Cranberries freeze-dried - biopanda

644 Ft
+ 990 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
biopanda.hu
Termékleírás
Gyártó PaleoCentrum Kft.
Árukereső.hu Gyártó PaleoCentrum Kft.
Forgalmazó PaleoCentrum Kft
Márka Paleolit
Pepita árszorzó 1.2
olcsobbat.hu Szállítási költség 990
Árgép.hu Szállítási költség 990
Szállítási díj 990 Ft -tól
Szállítási partnerünk MPL
Árgép.hu Szállítási idő 3 munkanap
delivery_cost 990
Fizetési mód Utánvét, Bankkártya, Előre utalás
EAN 5999564043248
Kiszerelés 20g
Arukereso.hu Export Kategória Étel-Ital/Aszalt gyümölcs
Gyártói cikkszám 5.99956404325E+12
Minőségét megőrzi 2026.06.30
Beltartalmi érték (kötelező adatok) 100 grammra vetítve
Energia kcal/kJ 1200 kJ/287,0 kcal
- ebből telített zsírsavak 0g
Szénhidrát 30,3g
- ebből cukrok 30,3
Fehérje 2,7g
0g
Zsír 5,4g
Rost 0g

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!



A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, mint eljárás, elsőre egy bonyolultnak tűnő folyamat, de a jelenség a természetben is megfigyelhető.
A folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket először lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet „eltüntetik belőle.
Pontosabban a jég átmenet nélkül gőzzé változik (a folyadékfázist kihagyva!). Két nagy előnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben.
Az első, hogy nem éri komoly hőhatás a szárítmányt, ennek köszönhetően az értékes összetevők nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem.
A másik, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökből, hanem teljes mértékben benne maradnak.
Azaz később nem kell „pótolni semmit, ezért az így szárított termékek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, színezéket, vitamint, ásványi anyagot, minden „eredeti bennük.
Még egy nagy előnye a liofilizálásnak, hogy a termékek szerkezete száradáskor megmarad, hiszen a növényi sejtekből a jég „eltűnik, a késztermék porózus, ropogós lesz, nem pedig deformálódott, aszott, nehezen harapható és rágható, mint egy aszalvány vagy kandírozott gyümölcs

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.