Paleolit Liofilizált eper szeletek 30g Strawberries - paleocentrum

Paleolit Liofilizált eper szeletek 30g Strawberries - paleocentrum

1 099 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Paleolit Liofilizált eper szeletek 30g Strawberries - paleocentrum

1 099 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
paleocentrum.hu
Termékleírás
Márka Paleolit
Kiszerelés 30g
Beltartalmi érték (kötelező adatok) 100 grammra vetítve
Energia kcal/kJ 1200kJ
Zsír 3,7g
- ebből telített zsírsavak 0,3g
Szénhidrát 50,9g
- ebből cukrok 50,6g
Fehérje 7,6g
0g
Rost 15,1g
Minőségét megőrzi 2025.10.15
Árukereső.hu Export Kategória Étel-Ital/Aszalt gyümölcs
Árgép.hu Szállítási Idő 1-2 munkanap
Árgép.hu Szállítási Költség 899
EAN 5999564043194

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Összetevők: Földieper (100%)

100% liofilizált gyümölcs. Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle az a víz.
Semmilyen adalékanyagot illetve tartósítószert nem tartalmaz.
Nincs benne hozzáadott cukor, olaj vagy kén.
GMO és gluténmentes, viszont rostban és tápanyagban gazdag.
Mivel nincs hőkezelés, a gyümölcsök a tápanyag tartalmuknak több mint 90%-át megtartják.
Kellemesen ropogós, magában is remek ropogtatni való, de jó kísérője a reggeli müzlinek, vagy bármi másnak…

A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, mint eljárás, elsőre egy bonyolultnak tűnő folyamat, de a jelenség a természetben is megfigyelhető.
A folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket először lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet „eltüntetik belőle.
Pontosabban a jég átmenet nélkül gőzzé változik (a folyadékfázist kihagyva!).

Két nagy előnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben.
Az első, hogy nem éri komoly hőhatás a szárítmányt, ennek köszönhetően az értékes összetevők nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem.
A másik, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökből, hanem teljes mértékben benne maradnak.
Azaz később nem kell „pótolni semmit, ezért az így szárított termékek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, színezéket, vitamint, ásványi anyagot, minden „eredeti bennük.
Még egy nagy előnye a liofilizálásnak, hogy a termékek szerkezete száradáskor megmarad, hiszen a növényi sejtekből a jég „eltűnik, a késztermék porózus, ropogós lesz, nem pedig deformálódott, aszott, nehezen harapható és rágható, mint egy aszalvány vagy kandírozott gyümölcs.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.