Paleolit Liofilizált vörös áfonya 1kg szemek lédig Cranberries freeze-dried - foodker

Paleolit Liofilizált vörös áfonya 1kg szemek lédig Cranberries freeze-dried - foodker

28 749 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Paleolit Liofilizált vörös áfonya 1kg szemek lédig Cranberries freeze-dried - foodker

28 749 Ft
+ 990 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
foodker.hu
Termékleírás
Gyártó PaleoCentrum Kft.
Árukereső.hu Gyártó PaleoCentrum Kft.
Pepita árszorzó 1.2
olcsobbat.hu Szállítási költség 990
Árgép.hu Szállítási költség 990
Szállítási díj 990 Ft -tól
Árgép.hu Szállítási idő 3 munkanap
delivery_cost 990
Arukereso.hu Export Kategória Étel-Ital/Aszalt gyümölcs
Kiszerelés 1kg
EAN 59995640
Márka Paleolit
Forgalmazó PaleoCentrum Kft
Fizetési mód Utánvét, Előreutalás, Bankkártya

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!



A liofilizálás , azaz fagyasztva szárítás, mint eljárás, elsőre egy bonyolultnak tűnő folyamat, de a jelenség a természetben is megfigyelhető.
A folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket először lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet „eltüntetik belőle.
Pontosabban a jég átmenet nélkül gőzzé változik (a folyadékfázist kihagyva!).

Két nagy előnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben.
Az első, hogy nem éri komoly hőhatás a szárítmányt, ennek köszönhetően az értékes összetevők nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem.
A másik, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökből, hanem teljes mértékben benne maradnak.
Azaz később nem kell „pótolni semmit, ezért az így szárított termékek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, színezéket, vitamint, ásványi anyagot, minden „eredeti bennük.
Még egy nagy előnye a liofilizálásnak, hogy a termékek szerkezete száradáskor megmarad, hiszen a növényi sejtekből a jég „eltűnik, a késztermék porózus, ropogós lesz, nem pedig deformálódott, aszott, nehezen harapható és rágható, mint egy aszalvány vagy kandírozott gyümölcs.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.